14 October 2010

JEJAK KASIH 11 TAHUN....ALLAHU AKBAR.Assalamualaikum semua.

Dah lama tak menulis di blog ini. Semenjak dua menjak ini penulis banyak update blog hanya copy paste dari blog orang. Kali ini penulis menulis jua.

Tadi(jam 830 malam-1130 malam), penulis telah mengadakan perjumpaan bersama kawan-kawan lama penulis di kedai mamak hadapan Berjaya Times Square,Kuala Lumpur. Sudah lama kami tidak berjumpa.Kira-kira 11 tahun. Tapi malam tadi, alhamdulillah Allah perkenankan keinginan kami untuk bersua muka buat kali pertama selepas 11 tahun.

Tempoh 11 tahun bukanlah 1 jangka masa yang singkat. Jika orang yang berkahwin, sudah berapa orang anak yang mampu mereka miliki. Kami berpisah membawa haluan masing-masing setelah melanjutkan pelajaran ke peringkat menengah. Tahun akhir kami di sekolah rendah ialah pada tahun 1999 di Sek. Keb. Kem Lapangan Terbang, Sungai Petani, Kedah Darulaman. Ketika itu kami berada di darjah 6. Hari ini telah mencipta sejarah bagi kami berempat kerana dapat bersua muka kembali. Penulis bersama 3 orang lagi kawan penulis iaitu Rozaini,Ulul Azmi dan Tuan Azuanizam. Kini masing-masing telah membina hidup sendiri. Ada yang sudah berkerja dan masih belajar.

Pertemuan kasih sayang ini kami tak lepaskan begitu saja. Pelbagai memori dan kenangan indah bersinar kembali di ingatan masing-masing. Pelbagai cerita dikongsi bersama. Kami ketawa bersama-sama. Memang indah waktu itu. Tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Pertemuan kasih sayang ini begitu berharga. Laman sosial facebook antara asbab bertemunya kami kembali.

Wajah kami juga sudah tak sama seperti zaman sekolah rendah dahulu. Cuma kata Tuan, muka penulis tetap seperti dahulu.. ^_^

Moga kasih sayang kami terus mekar hingga ke syurga Allah.. Ampunilah dosa-dosa kami ya Allah. Sungguh berharga jejak kasih 11 tahun ini.. ^_^


-jam 257 pagi selesai menulis.
Taman Melati, Gombak, Selangor.

Pertemuan berharga 4 sekawan selepas 11 tahun...

Pelbagai kenangan diceritakan kembali.. ^_^

Ukhuwwah Islamiah yang tak pernah pudar...


Bekas anak didik Sek. Keb. Kem Lapangan Terbang Sg. Petani, Kedah tahun 1999(darjah 6).

1 comment:

@zm!e !n m@k!ng money said...
This comment has been removed by the author.